Sastāvdaļas
Ligzdiņām:
- 1 kg kartupeļu
- 2 olas
- 1 ēdamkarote sviesta
- 100 ml silta piena
Pildījumam:
- 200 g šampinjonu
- 1 liels sīpols
- dažas ēdamkarotes rīvēta siera
- sāls pēc garšas
- šķipsniņa maltu melno piparu
- šķipsniņa itāļu garšvielu
Pagatavošana
- Nomizotus kartupeļus sagriež lielos gabalos, liek katlā, uzlej verdošu ūdeni, pieber sāli, vāra gatavus.
- Nolej ūdeni, pielej pienu, sviestu, sastampā biezenī, pievieno olas, sakuļ ar mikseri.
- Sēnes nomazgā, sagriež salmiņos.
- Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos.
- Apcep sēnes un sīpolus sviestā, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno sāli, piparus, itāļu garšvielas.
- Kartupeļu biezeni liek konditorijas maisiņā.
- Ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē izspiež ligzdiņas.
- Ligzdiņās liek sēņu pildījumu, uzkaisa sieru, cep 180 °C temperatūrā sakarsēta krāsnī, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!