Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2 olas
- 1/2 glāzes kviešu miltu
- 4 ēdamkarotes sviesta
- rīvmaize
Mērcei:
- 1 glāze skāba krējuma
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 sīpols
Pagatavošana
- Nomizotus kartupeļus izvāra, ūdeni nolej, kartupeļiem ļauj 7 - 10 minūtes pastāvēt.
- Neļaujot kartupeļiem atdzist, tos ar koka stampiņu saspaida.
- Iegūtam biezenim pieliek 1 ēdamkaroti sviesta, olu dzeltenumus, rūpīgi samaisa, veido kotletes, apviļā miltos un rīvmaizē un apcep no abām pusēm sviestā.
- Atsevišķi pie kotletēm pasniedz tomātu vai krējuma mērci ar sīpoliem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!