Sastāvdaļas
- vārīta vistas gaļa
- vārīti kartupeļi
- 1 sīpols
- sāls
- pipari
- 1 ola
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Sīpolu nomizo, sīki sakapā, apcep uz pannas, uz nelielas uguns.
- Blenderī sasmalcina vistas gaļu, bet ne pārāk sīki.
- Kad sīpols ir apcepies zeltains, pievieno vistu, apsāla, sapiparo, samaisa, mazliet pacep un liek bļodiņā.
- Kartupeļus sastampā biezenī, pievieno olu un turpina stampāt, kamēr kartupeļu masa kļūst gluda.
- Kotletes var gatavot divos veidos - gaļu sajauc ar kartupeļu masu un cep uz sakarsētas pannas, vai arī, kartupeļu kotletes ar gaļas pildījumu.
- Kartupeļu kotletes ar gaļas pildījumu - mitrā plaukstā liek ēdamkaroti kartupeļu masas, vidū liek 3 tējkarotes vistas gaļas masu.
- Kartupeļu kotletes maliņas aizspiež, kotleti nedaudz ar plaukstām saplacina un liek uz mitra dēļa.
- Kotletes liek sakarsētā pannā, augu eļļā, cep no vienas puses, tad apgriež otrādi un cep no otras puses.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!