Sastāvdaļas
- 300-400 g kartupeļu biezeņa
- 20-30 g sviesta
- 150-200 g cieta siera
- 1 ola
- 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- milti
- 1 sīpols
- 100-200 g šampinjonu
Mērcei:
- 1 vidēja lieluma gurķis
- 1-2 ķiploka daiviņas
- dilles
- 150-200 g majonēzes vai skābā krējuma
Pagatavošana
- Šampinjonus sagriež un apcep ar sakapātu sīpolu.
- Kartupeļus nomizo, izvāra, samīca biezenī, pievieno sviestu, samaisa un atdzesē.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Dilles sakapā.
- Kartupeļu biezenim pievieno visas sastāvdaļas, izņemot sēnes.
- Masai jābūt biezai.
- No kartupeļu masas veido plāceņus, to vidū liek sēnes, aiztaisa maliņas, kotletes apviļā miltos.
- Kotletes cep augu eļļā.
- Gatavo mērci - gurķi sarīvē uz rupjās rīves, šķidrumu nožmiedz.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Dilles sakapā.
- Visu samaisa, pievieno skābo krējumu vai majonēzi, pieber sāli pēc garšas.
- Kartupeļu kotletes pasniedz ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!