Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- 200 g miltu
- 2 šalotes sīpoli
- 1/2 bundžas tomātu pastas
- bazilika lapiņas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, liek katlā, aukstā ūdenī, vāra gatavus.
- Kartupeļiem nolej ūdeni, mazliet atdzesē, sastampā biezenī, tad pilnībā atdzesē.
- Kartupeļu biezenim pakāpeniski pievieno miltus, veidojot viendabīgu mīklu.
- No mīklas izveido desiņu, 2 cm biezumā, ar asu nazi sagriež 2 cm lielas klimpas.
- Katru klimpu mazliet piespiež ar dakšiņu, nedaudz apviļā miltos.
- Gatavo mērci - sakapātus sīpolus apcep, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno tomātu pastu, pieber sāli, piparus - samaisa, karsē 20 minūtes uz nelielas uguns.
- Klimpas vāra sālsūdenī, tiklīdz tas sāk vārīties, ar putu karoti izceļ no katla un liek mērcē.
- Samaisa un noņem no uguns.
- Pasniedz ar sakapātām bazilika lapiņām, ja nepieciešams, pēc garšas vēl pieber sāli, piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!