Kartupeļu klimpas ar tomātu pastu

Kartupeļu klimpas ar tomātu pastu Foto: Kartupeļu klimpas ar tomātu pastu

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • 200 g miltu
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1/2 bundžas tomātu pastas
  • bazilika lapiņas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, liek katlā, aukstā ūdenī, vāra gatavus.
  2. Kartupeļiem nolej ūdeni, mazliet atdzesē, sastampā biezenī, tad pilnībā atdzesē.
  3. Kartupeļu biezenim pakāpeniski pievieno miltus, veidojot viendabīgu mīklu.
  4. No mīklas izveido desiņu, 2 cm biezumā, ar asu nazi sagriež 2 cm lielas klimpas. 
  5. Katru klimpu mazliet piespiež ar dakšiņu, nedaudz apviļā miltos.
  6. Gatavo mērci - sakapātus sīpolus apcep, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. 
  7. Pievieno tomātu pastu, pieber sāli, piparus - samaisa, karsē 20 minūtes uz nelielas uguns.
  8. Klimpas vāra sālsūdenī, tiklīdz tas sāk vārīties, ar putu karoti izceļ no katla un liek mērcē. 
  9. Samaisa un noņem no uguns.
  10. Pasniedz ar sakapātām bazilika lapiņām, ja nepieciešams, pēc garšas vēl pieber sāli, piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes