Sastāvdaļas
- 150 g margarīna
- 200 g cukura
- 4 olas
- sāls
- 1/2 citrona
- 1/2 glāzes piena
- 1 glāze vārītu kartupeļu masas
- 1 naža gals sodas
- 1 glāze miltu
- 1/2 glāzes cietes
- augļi
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Margarīnu puto, pievienojot smalko cukuru, olas, citronam norīvētu dzelteno miziņu, sulu, kartupeļu masu, pārmaiņus pievieno pienu un izsijātus miltus, cieti.
- Iemaisa gabaliņos sagrieztus žāvētus ābolus, plūmes vai svaigu ābolu šķēlītes.
- Kēksa veidni ietauko, izkaisa ar miltiem, liek cepeškrāsnī (apmēram 50 min.).
- Pēc izņemšanas no krāsns kēksu brītiņu atstāj veidnē, tad izgāž, apkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!