Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 50 g sviesta
- 1 ola
- sarkanie un melnie maltie pipari, sāls pēc garšas
- 40 g miltu
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un izvāra pusgatavus, nolej ūdeni.
- Karstus kartupeļus kārtīgi sastampā ar koka stampu.
- Pievieno izkausētu sviestu, jēlu olu, sāli, piparus pēc garšas, kārtīgi samaisa.
- No kartupeļu masas veido bumbiņas, apviļā miltos.
- Uzkarsē verdošu augu eļļu dziļā pannā vai katlā un fritē kartupeļu bumbiņas, kamēr tās kļūst zeltainas.
- Kartupeļu bumbiņas pasniedz karstas, pārkaisītas ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!