Sastāvdaļas
- 620 g nomizotu kartupeļu
- jūras sāls
- 2 tējk. Tako garšvielu
- 100 g Mozarellas siera
- 3/4 glāzes rīvmaizes
- 2 sakultas olas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Izvāra kartupeļus. Kartupeļus sastampā biezenī, pievieno Tako garšvielas un sāli, atdzesē.
- Sagriež Mozarellas sieru gabaliņos.No kartupeļu masas veido 16 bumbiņas.
- Katras bumbiņas vidū veido iespiedumu, kurā liek nelielu Mozarellas siera gabaliņu, un aiztaisa bumbiņu ar kartupeļu masu.
- Katru bumbiņu mērcē sakultajās olās un apviļā rīvmaizē.
- Cep verdošā eļļā, kamēr kartupeļu bumbiņas iegūst zeltaini - brūnu garoziņu (apmēram viena minūte, katrai bumbiņai).
- Gatavas kartupeļu bumbiņas liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!