Kartupeļu biezeņzupa ar šķiņķi, dārzeņiem un sieru

Kartupeļu biezeņzupa ar šķiņķi, dārzeņiem un sieru Foto: Kartupeļu biezeņzupa ar šķiņķi, dārzeņiem un sieru

Sastāvdaļas

  • 6 plānas šķiņķa šķēlītes
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 3 vidēja lieluma burkāni
  • 3 sakapāti seleriju kāti
  • 6 vidēja lieluma kartupeļi
  • 8 tases vistas buljona
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 tase piena
  • 1/2 tases trekna saldā krējuma
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1/2 tējkarotes garšvielu maisījuma pēc Jūsu ieskatiem
  • 1 tējkarote sakapātu svaigu pētersīļu
  • 1 tase rīvēta cieta siera

Pagatavošana

  1. Katlā, ar biezu apakšu, cep sīki sagrieztu šķiņķi, uz vidējas uguns, kamēr visi tauki izcepas un šķiņķis kļūst kraukšķīgs(aptuveni 15 minūtes).
  2. Šķiņķi izņem, katlu liek uz vidējas uguns, liek tajā sakapātus sīpolus, smalki sarīvētus burkānus, seleriju.
  3. Maisot cep 2 minūtes, pievieno nomizotus un sīki sagrieztus kartupeļus.
  4. Turpina cept 5 minūtes, pieber sāli, piparus, garšvielu maisījumu.
  5. Pielej buljonu, uzvāra.
  6. Turpina vārīt 10 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
  7. Samaisa pienu ar miltiem, pielej zupai, turpina vārīt 5 minūtes.
  8. Zupu sablenderē, saglabājot faktūru, ne pārāk gludu.
  9. Sablenderēto zupu vēlreiz uzkarsē, pievieno garšvielas, ja nepieciešams, pielej saldo krējumu, pievieno pētersīļus.
  10. Pasniedz ar ceptu šķiņķi, rīvētu sieru, pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes