Sastāvdaļas
- 6 plānas šķiņķa šķēlītes
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 3 vidēja lieluma burkāni
- 3 sakapāti seleriju kāti
- 6 vidēja lieluma kartupeļi
- 8 tases vistas buljona
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 tase piena
- 1/2 tases trekna saldā krējuma
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1/2 tējkarotes garšvielu maisījuma pēc Jūsu ieskatiem
- 1 tējkarote sakapātu svaigu pētersīļu
- 1 tase rīvēta cieta siera
Pagatavošana
- Katlā, ar biezu apakšu, cep sīki sagrieztu šķiņķi, uz vidējas uguns, kamēr visi tauki izcepas un šķiņķis kļūst kraukšķīgs(aptuveni 15 minūtes).
- Šķiņķi izņem, katlu liek uz vidējas uguns, liek tajā sakapātus sīpolus, smalki sarīvētus burkānus, seleriju.
- Maisot cep 2 minūtes, pievieno nomizotus un sīki sagrieztus kartupeļus.
- Turpina cept 5 minūtes, pieber sāli, piparus, garšvielu maisījumu.
- Pielej buljonu, uzvāra.
- Turpina vārīt 10 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
- Samaisa pienu ar miltiem, pielej zupai, turpina vārīt 5 minūtes.
- Zupu sablenderē, saglabājot faktūru, ne pārāk gludu.
- Sablenderēto zupu vēlreiz uzkarsē, pievieno garšvielas, ja nepieciešams, pielej saldo krējumu, pievieno pētersīļus.
- Pasniedz ar ceptu šķiņķi, rīvētu sieru, pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!