Kartupeļu biezenis

Kartupeļu biezenis Foto: Kartupeļu biezenis

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 glāze piena
  • 70 g sviesta
  • sāls
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo, lielākos pārgriež, liek verdošā sālsūdenī un aizvākotā katlā vāra mīkstus.
  2. Tad ūdeni nolej, karsto kartupeļus saspaida biezenī ar koka stampiņu, pievieno sviestu, uzvārītu karstu pienu un, nepārtraukti maisot, uzkarsē.
  3. Tad katliņu noņem no uguns un ar koka karoti biezeni puto līdz tas kļūst čaugans.
  4. Kartupeļu liek dziļā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar kausētu sviestu, speķi, saceptu ar sīpoliem vai dažādām mērcēm.
  5. Klāt pasniedz kefīru.
  6. Kartupeļu pasniedz kā piedevu pie maltas vai sautētas gaļas ēdieniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes