Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 glāze piena
- 70 g sviesta
- sāls
- zaļumi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo, lielākos pārgriež, liek verdošā sālsūdenī un aizvākotā katlā vāra mīkstus.
- Tad ūdeni nolej, karsto kartupeļus saspaida biezenī ar koka stampiņu, pievieno sviestu, uzvārītu karstu pienu un, nepārtraukti maisot, uzkarsē.
- Tad katliņu noņem no uguns un ar koka karoti biezeni puto līdz tas kļūst čaugans.
- Kartupeļu liek dziļā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar kausētu sviestu, speķi, saceptu ar sīpoliem vai dažādām mērcēm.
- Klāt pasniedz kefīru.
- Kartupeļu pasniedz kā piedevu pie maltas vai sautētas gaļas ēdieniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!