Sastāvdaļas
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 3 saspiestas ķiploka daiviņas
- 1/4 glāzes olīveļļas
- sāls, pipari
- šķipsniņa kaltēta timiāna, rozmarīna
- sakapāti loki
- sviests vai skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 225°C temperatūrai.
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā un nosusina.
- Kartupeļus liek uz koka darba virsmas un ar asu nazi iegriež, nesagriežot kartupeli līdz galam.
- Sagatavotos kartupeļus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Katru kartupeli apsmidzina ar 2 tējkarotēm olīveļļas, eļļu ieberzē kartupeļa mizā.
- Ķiplokus un lokus samaisa kopā ar atlikušo eļļu.
- Ar pirkstiem pabīda kartupeļu šķēlītes, iepilda mazliet ķiploku pildījuma.
- Atlikušo pildījumu pārlej kartupeļiem, uzkaisa sāli, piparus.
- Cep 40-45 minūtes, kamēr rodas kraukšķīga garoziņa.
- Pasniedz ar sviestu, skābo krējumu vai rīvētu Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!