Sastāvdaļas
- 2,5 kg vārītu kartupeļu
- 8 olu dzeltenumi
- 1 paciņa sviesta (kausēta)
- 2 tējkarotes sāls
- melnie pipari
- 1/4 tējk. malta muskatrieksta
- 1 glāze trekna saldā krējuma
- 1 ola
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 190°C temperatūrai.
- Vārītos kartupeļus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs un cep 10 -15 minūtes.
- Kartupeļus izņem no krāsns un sastampā ar kartupeļu stampu.
- ļauj kartupeļiem bļodā atdzist apmēram 5 minūtes.
- Kartupeļiem pievieno olu dzeltenumus, kausētu sviestu, sāli, piparus, muskatriekstu, 3/4 glāzes saldo krējumu.
- Visu rūpīgi sajauc, pagaršo, vai sāls ir pietiekamā daudzumā.
- Ar kartupeļu masu piepilda konditorejas maisiņu, ieeļļotā veidnē veido "Hercogienes kronīšus".
- Sakuļ olu ar atlikušo saldo krējumu un ar šo maisījumu noklāj "Hercogienes kronīšus".
- Cep, kamēr „Hercogienes kronīši” iegūst zeltainu garoziņu sānos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!