Kartupeļi frī (bez eļļas)

Kartupeļi frī (bez eļļas) Foto: Kartupeļi frī (bez eļļas)

Sastāvdaļas

  • 5-7 kartupeļi
  • 2 olu baltumi
  • sāls pēc garšas
  • malta paprika pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež 1 cm biezos salmiņos.
  2. Olbaltumus sakuļ putās.
  3. Sakultajiem olbaltumiem pievieno sāli, maltu papriku, maltus melnos piparus - samaisa.
  4. Kartupeļus liek dziļā bļodā, pievieno olbaltumu maisījumu - kārtīgi visu samaisa, lai katrs kartupeļu salmiņš būtu vienmērīgi noklāts ar olbaltumu maisījumu.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 200-220 °C temperatūrai.
  6. Veidnē ieklāj cepamo papīru, vienmērīgi liek kartupeļus un cep 7-10 minūtes.
  7. Tad cepamo papīru izņem no veidnes un kartupeļus turpina cept, kamēr tie kļūst zeltaini.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes