Sastāvdaļas
- 5-7 kartupeļi
- 2 olu baltumi
- sāls pēc garšas
- malta paprika pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež 1 cm biezos salmiņos.
- Olbaltumus sakuļ putās.
- Sakultajiem olbaltumiem pievieno sāli, maltu papriku, maltus melnos piparus - samaisa.
- Kartupeļus liek dziļā bļodā, pievieno olbaltumu maisījumu - kārtīgi visu samaisa, lai katrs kartupeļu salmiņš būtu vienmērīgi noklāts ar olbaltumu maisījumu.
- Uzkarsē krāsni līdz 200-220 °C temperatūrai.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, vienmērīgi liek kartupeļus un cep 7-10 minūtes.
- Tad cepamo papīru izņem no veidnes un kartupeļus turpina cept, kamēr tie kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!