Kartupeļi ar speķi

Kartupeļi ar speķi Foto: Kartupeļi ar speķi

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 200 g speķa
  • 1/2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1 tējkarote piparu, pētersīļu zaļumi
  • 1/2 tējkarotes ķimeņu
  • 1 tējkarote pulverī saberztu lauru lapu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā apcep sīkos gabaliņos sagrieztu speķi.
  2. Pieliek 1/3 ēdamkarotes miltu, ļauj tiem sabrūnēt.
  3. Maisot pieliek piparus un nedaudz sāls, pētersīļu zaļumus, ķimenes, lauru lapu, pielej buljonu vai ūdeni, 5 minūtes vāra, pēc tam katlā liek nomizotus un daiviņās sagrieztus zaļus kartupeļus.
  4. Kad kartupeļi izvārās, nolej taukus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes