Kārtainie vistu aknu salāti

Kārtainie vistu aknu salāti Foto: Kārtainie vistu aknu salāti

Sastāvdaļas

  • 350 g vistu aknu
  • 10 marinēti gurķi
  • 5 cieti vārītas olas
  • 4 burkāni
  • 4 sīpoli
  • 200 g majonēzes

Pagatavošana

  1. Vistu aknas izvāra, sagriež plānos salmiņos.
  2. Marinētos gurķus sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Burkānus izvāra, rupji sarīvē.
  4. Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos, cep sakarsētā eļļā, kamēr paliek zeltaini.
  5. Cieti vārītām olām, atdala olu baltumus no dzeltenumiem, olu baltumus rupji sarīvē.
  6. Olu dzeltenumus atstāj salātu rotāšanai.
  7. Salātus liek kārtās, taisnstūra vai ovālas formas, dziļā salātu traukā:
  8. 1 kārta - puse vistu aknu, uzklāj majonēzi
  9. 2 kārta - puse cepto sīpolu
  10. 3 kārta - puse marinēto gurķu
  11. 4 kārta - vārītie burkāni, uzklāj majonēzi
  12. 5 kārta - olu baltumi, uzklāj majonēzi
  13. 6 kārta - atlikušās vistu aknas, uzklāj majonēzi
  14. 7 kārta - atlikušie ceptie sīpoli
  15. 8 kārta - atlikušie marinētie gurķi, bagātīgi uzklāj majonēzi
  16. Salātus pārkaisa ar smalki sarīvētiem olu dzeltenumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes