Kārtainie salāti „Venēcija”

Kārtainie salāti „Venēcija” Foto: Kārtainie salāti „Venēcija”

Sastāvdaļas

  • 200 g žāvētu melno plūmju
  • 600 g vistas filejas
  • 4 kartupeļi
  • 400 g sēņu
  • 5 olas
  • 150 g siera
  • 2 svaigi gurķi
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas (sīpolu un sēņu cepšanai)
  • majonēze pēc garšas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 5-7 olīvas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Žāvētās melnās plūmes mērcē karstā ūdenī 15-20 minūtes, tad ūdeni nolej, plūmes sagriež salmiņos.
  2. Vistas gaļu izvāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež gabaliņos.
  3. Kartupeļus vāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu, sagriež gabaliņos.
  4. Olas cieti izvāra, atdzesē, noņem čaumalas, sagriež gabaliņos.
  5. Sīpolu sakapā un kopā ar sagrieztām sēnēm cep augu eļļā.
  6. Sieru rupji sarīvē.
  7. Gurķus rupji sarīvē.
  8. Salātus liek kārtās:
  9. 1 kārta - žāvētas plūmes,
  10. 2 kārta - vistas gaļa, uzklāj majonēzi,
  11. 3 kārta - kartupeļi, uzklāj majonēzi,
  12. 4 kārta - cepti sīpoli un sēnes,
  13. 5 kārta - olas, uzklāj majonēzi,
  14. 6 kārta - siers, uzklāj majonēzi,
  15. 7 kārta - gurķi.
  16. Gatavus salātus rotā ar olīvām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes