Sastāvdaļas
- 3 glāzes miltu
- 300 g sviesta
- 3/4 glāzes ūdens
- 1/2 tājkarote sāls
- 6 pilieni citrona sulas
Krēmam:
- 3/4 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 4 olu baltumi
- šķipsniņa vaniļas cukura
- 500 ml piena
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Miltus izsijā un sajauc ar rīvētu sviestu, ūdeni, citrona sulu. Rūpīgi samaisa.
- Sadala to 6 vienādās daļās un katru no tām izrullē. Pirms cepšanas pārkaisa ar miltiem un sadursta ar dakšiņu.
- Trīs izrullētās kārtas pārklāj vienu virs otras, izrullē un liek cepties 250°C temperatūrā 4 - 5 minūtes. Tā pat darīt arī ar atlikušajām trīs kārtām.
- Krēms: Miltus sajauc ar cukuru un nelielā katliņā samaisa kopā ar karstu pienu. Masu karsē, nepārtraukti maisot, zemā temperatūrā līdz tā sāk sabiezēt.
- Krēmu atdzesē līdz 30 °C temperatūrai un pievieno tai sviestu, vaniļas cukuru, atsevišķi saputotus baltumus.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!