Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g biezpiena
- 100 ml kefīra
- sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
- 200 g miltu
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 500 g sēņu
- 2-3 sīpoli
- dilles
- 750 g kartupeļu biezeņa
- 250 ml kefīra
- 2-3 olas
- 200 g siera
Pagatavošana
- Sviestu, biezpienu un miltus saberž drumstalās, pakāpeniski pielej sālītu kefīru, sodu - samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj atpūsties.
- Sēnes apcep ar sakapātiem sīpoliem, pievieno sakapātas dilles.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, izveido nelielas mīklas maliņas.
- Liek sēņu pildījumu, izlīdzina.
- Kartupeļu biezenim pievieno kefīru un olas - sakuļ gaisīgā masā.
- Kartupeļu biezeņa masā iemaisa rīvētu sieru.
- Kartupeļu biezeņa masu liek virsū sēnēm, izlīdzina.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
- Gatavam pīrāgam uzklāj drānu un patur 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!