Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās mīklas
- 380 g iebiezinātā piena
- 200 ml saldā krējuma
- 400 g svaigu melleņu
- 130 g svaigu aveņu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Katru kārtainās mīklas loksni izrullē 2 mm biezumā un sadala 4 vienādās kārtās.
- Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru un izkārto tajā kārtaino mīklu. Cep 7 - 10 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pakāpeniski samaisa ar iebiezināto pienu.
- Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja, pārziež ar daļu krēma un pārkaisa ar mellenēm.
- Klāj nākamo kārtu, pārziež ar krēmu un pārkaisa ar avenēm.
- Tā atkārtot darbības līdz visas sastāvdaļas izlietotas.
- Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!