Kārtainās mīklas kūka „Vasaras smarža”

Kārtainās mīklas kūka „Vasaras smarža” Foto: Kārtainās mīklas kūka „Vasaras smarža”

Sastāvdaļas

  • 500 g kārtainās mīklas
  • 380 g iebiezinātā piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 400 g svaigu melleņu
  • 130 g svaigu aveņu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Katru kārtainās mīklas loksni izrullē 2 mm biezumā un sadala 4 vienādās kārtās.
  2. Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru un izkārto tajā kārtaino mīklu. Cep 7 - 10 minūtes.
  3. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pakāpeniski samaisa ar iebiezināto pienu.
  4. Pamata biskvīta kārtu liek uz servējamā šķīvja, pārziež ar daļu krēma un pārkaisa ar mellenēm.
  5. Klāj nākamo kārtu, pārziež ar krēmu un pārkaisa ar avenēm.
  6. Tā atkārtot darbības līdz visas sastāvdaļas izlietotas.
  7. Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes