Kārtainās mīklas konusi ar olu baltumu vārīto krēmu

Kārtainās mīklas konusi ar olu baltumu vārīto krēmu Foto: Kārtainās mīklas konusi

Sastāvdaļas

Konusiem:
 ● 1 kg gatavas kārtainās mīklas

Krēmam:
 ● 3 auksti olu baltumi
 ● 1 glāze cukura
 ● 1/3 tējkarotes citronskābes

Pagatavošana

  1. Mīklu izrullē, sagriež strēmelēs.
  2. No folijas izveido konusu, to aptin ar mīklas strēmelēm.
  3. Cep 180°C temperatūrā, kamēr kļūst zeltaini.
  4. Gatavo krēmu - cukuru ber katlā, pielej 1/3 glāzes ūdens, liek uz lielas uguns.
  5. Vāra sīrupu - sākumā parādīsies mazi burbulīši, pēc 5 minūtēm, parādīsies lieli burbuļi.
  6. Tiklīdz parādās lieli burbuļi, pievieno citronskābi - kārtīgi samaisa.
  7. Sīrupu vāra 7 minūtes.
  8. Sīrupa gatavību kontrolē šādi - bļodā lej aukstu ūdeni, tīru karoti liek sīrupā, un tievā strūkliņā pilina ūdenī.
  9. Ja bļodas apakšā izveidojas blīva bumbiņa, sīrups ir gatavs.
  10. Svarīgi, lai sīrups nepaliek dzeltens un neož pēc piedeguša cukura.
  11. Sīrupa piliens nedrīkst lūzt ar krakšķošu skaņu.
  12. Olu baltumus kuļ sīrupa gatavošanas laikā, vai uzreiz pēc tam, kad sīrups ir gatavs.
  13. Olu baltumiem ir jābūt kārtīgi sakultiem.
  14. Kad sīrups ir gatavs un olu baltumi sakulti - tievā strūkliņā sīrupu lej olu baltumu masā, turpinot to kult.
  15. Krēmu turpina kult, pamazām tas sāk sabiezēt.
  16. Krēmu kuļ 15 minūtes, kulšana veiksies labāk, ja bļodu liksiet auksta ūdens peldē, kuļ tik ilgi, kamēr krēms ir atdzisis.
  17. Krēma konsistence - apjomīgs un viegls.
  18. Krēmu pilda konusos.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes