Sastāvdaļas
Konusiem:
- 1 kg gatavas kārtainās mīklas
- 3 auksti olu baltumi
- 1 glāze cukura
- 1/3 tējkarotes citronskābes
Pagatavošana
- Mīklu izrullē, sagriež strēmelēs.
- No folijas izveido konusu, to aptin ar mīklas strēmelēm.
- Cep 180°C temperatūrā, kamēr kļūst zeltaini.
- Gatavo krēmu - cukuru ber katlā, pielej 1/3 glāzes ūdens, liek uz lielas uguns.
- Vāra sīrupu - sākumā parādīsies mazi burbulīši, pēc 5 minūtēm, parādīsies lieli burbuļi.
- Tiklīdz parādās lieli burbuļi, pievieno citronskābi - kārtīgi samaisa.
- Sīrupu vāra 7 minūtes.
- Sīrupa gatavību kontrolē šādi - bļodā lej aukstu ūdeni, tīru karoti liek sīrupā, un tievā strūkliņā pilina ūdenī.
- Ja bļodas apakšā izveidojas blīva bumbiņa, sīrups ir gatavs.
- Svarīgi, lai sīrups nepaliek dzeltens un neož pēc piedeguša cukura.
- Sīrupa piliens nedrīkst lūzt ar krakšķošu skaņu.
- Olu baltumus kuļ sīrupa gatavošanas laikā, vai uzreiz pēc tam, kad sīrups ir gatavs.
- Olu baltumiem ir jābūt kārtīgi sakultiem.
- Kad sīrups ir gatavs un olu baltumi sakulti - tievā strūkliņā sīrupu lej olu baltumu masā, turpinot to kult.
- Krēmu turpina kult, pamazām tas sāk sabiezēt.
- Krēmu kuļ 15 minūtes, kulšana veiksies labāk, ja bļodu liksiet auksta ūdens peldē, kuļ tik ilgi, kamēr krēms ir atdzisis.
- Krēma konsistence - apjomīgs un viegls.
- Krēmu pilda konusos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!