Kārtainās mīklas – kondensētā piena kūka

Kārtainās mīklas – kondensētā piena kūka Foto: Kārtainās mīklas – kondensētā piena kūka

Sastāvdaļas

  • 1 paka saldēta, kārtainā mīkla (bez rauga)
Krēmam:
  • 3 olas
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 250 ml piena
  • 2 tējkarotes miltu
  • 100 g cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 300 g vārīta kondensētā piena

Pagatavošana

  1. Saldēto mīklu atkausē un katru loksni izrullē 0.5 cm biezumā, sagriež 2 x 3 cm lielos kvadrātos un cep 220°C temperatūrā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. 1/6 daļu kvadrātiņu sadrupina un atliek maliņa līdz būs nepieciešami.
  3. Krēms: Olas, kondensēto pienu,kakao pulveri, pienu, cukuru un miltus saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Masu liek karsēties uz nelielas uguns līdz tā sabiezē (kā mannas putras konsistencē).
  5. Tad krēmam pievieno sviestu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Kārtainās mīklas kvadrātus sadrupina un iemaisa krēma masā.
  7. Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi vai foliju.
  8. Ievieto ledusskapī uz nakti.
  9. Nākamajā dienā izņem no formas un dekorē ar maliņā noliktajām mīklas drupatām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes