Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās mīklas
- 1 glāze magoņu sēkliņu
- 1 glāze verdoša ūdens
- 1 olas baltums
- 1 olas dzeltenums + 1 tējkarote piena
- 1/2 glāzes cukura
- 100-150 g rozīņu
Pagatavošana
- Magoņu sēkliņas aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uzbriest.
- Rozīnes noskalo un mērcē ūdenī.
- Kārtaino mīklu izrullē vai izstaipa ar rokām.
- Olas baltumu sakuļ ar cukuru, pievieno izkāstas magoņu sēkliņas, kārtīgi samaisa.
- Magoņu sēkliņu maisījumu uzklāj uz mīklas, uzkaisa rozīnes, ja vēlas vairāk salduma, uzber cukuru.
- Satin ruleti, sagriež nelielos gabaliņos, atstāj mazliet nostāvēties.
- Bulciņas pārziež ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu, pārkaisa ar magoņu sēkliņām.
- Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā, 15-18 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!