Kārtainais pīrāgs ar šķiņķi, sieru un baziliku

Kārtainais pīrāgs ar šķiņķi, sieru un baziliku Foto: Kārtainais pīrāgs ar šķiņķi, sieru un baziliku

Sastāvdaļas

  • 500 g kārtainās mīklas
  • 250 g šķiņķa
  • 200 g Krievijas siera
  • 6 olas
  • 20 g loku
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • saišķītis pētersīļu
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Šķiņķi sagriež plānos salmiņos.
  2. Sieru rupji sarīvē.
  3. Zaļumus sakapā, mazliet zaļumu noliek malā - atlikušos samaisa ar šķiņķi un sieru, pieber sāli.
  4. Olas sakuļ ar sāli, mazliet maisījuma nolej, lai būtu ar ko apziest pīrāgu.
  5. Atlikušajā olu maisījumā liek atlikušos zaļumus, pieber sāli, piparus.
  6. Sakarsētā pannā lej mazliet augu eļļas, lej 1/3 olu maisījuma, cep, pannai uzliekot vāku, 1-2 minūtes.
  7. Šādi izcep vēl 2 omletes.
  8. Kārtaino mīklu izrullē 1 cm biezumā, izveido divus apļus, mazliet lielākus, nekā omletes.
  9. Vienu mīklas apli liek veidnē, sadursta ar dakšiņu.
  10. Mīklas vidū liek omleti, pārkaisa ar šķiņķa-siera maisījumu.
  11. Virsū liek otru omleti, pārkaisa ar šķiņķa-siera maisījumu - šādi rīkojas arī ar trešo omleti.
  12. Virsū trešajai omletei liek otru mīklas apli, piespiež un aiztaisa mīklas malas.
  13. Pīrāgu noziež ar olu, sadursta ar dakšiņu.
  14. Pīrāga vidū, ar pirkstu izveido nelielu atveri, kurā liek sarullētu mīklas caurulīti (no pārpalikumiem).
  15. Cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes