Sastāvdaļas
- 500 g kārtainās mīklas
- 250 g šķiņķa
- 200 g Krievijas siera
- 6 olas
- 20 g loku
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- saišķītis pētersīļu
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Šķiņķi sagriež plānos salmiņos.
- Sieru rupji sarīvē.
- Zaļumus sakapā, mazliet zaļumu noliek malā - atlikušos samaisa ar šķiņķi un sieru, pieber sāli.
- Olas sakuļ ar sāli, mazliet maisījuma nolej, lai būtu ar ko apziest pīrāgu.
- Atlikušajā olu maisījumā liek atlikušos zaļumus, pieber sāli, piparus.
- Sakarsētā pannā lej mazliet augu eļļas, lej 1/3 olu maisījuma, cep, pannai uzliekot vāku, 1-2 minūtes.
- Šādi izcep vēl 2 omletes.
- Kārtaino mīklu izrullē 1 cm biezumā, izveido divus apļus, mazliet lielākus, nekā omletes.
- Vienu mīklas apli liek veidnē, sadursta ar dakšiņu.
- Mīklas vidū liek omleti, pārkaisa ar šķiņķa-siera maisījumu.
- Virsū liek otru omleti, pārkaisa ar šķiņķa-siera maisījumu - šādi rīkojas arī ar trešo omleti.
- Virsū trešajai omletei liek otru mīklas apli, piespiež un aiztaisa mīklas malas.
- Pīrāgu noziež ar olu, sadursta ar dakšiņu.
- Pīrāga vidū, ar pirkstu izveido nelielu atveri, kurā liek sarullētu mīklas caurulīti (no pārpalikumiem).
- Cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!