Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g biezpiena
- 100 ml kefīra
- sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
- 200 g miltu
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 500 g sēņu
- 2-3 sīpoli
- dilles
- 750 g kartupeļu biezputras
- 250 ml kefīra
- 2-3 olas
- 200 g siera
Pagatavošana
- Sviestu, biezpienu, miltus samīca drumstalās, pakāpeniski pielej kefīru, pieber mazliet sāls, pievieno sodu - samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, noliek malā atpūsties.
- Sēnes cep ar sakapātiem sīpoliem, pievieno sakapātas dilles.
- Mīklu samīca un izlīdzina ar rokām veidnē, izveido nelielas mīklas maliņas.
- Vienmērīgi liek virsū sēņu maisījumu.
- Kartupeļu biezputrai pievieno kefīru un olas, sakuļ gaisīgā masā, samaisa ar rīvētu sieru.
- Kartupeļu-siera masu liek virsū sēnēm, izlīdzina.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
- Gatavu pīrāgu apsedz ar drānu, atstāj nostāvēties 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!