Sastāvdaļas
- 500-550 g miltu
- 200 g cukura
- 2 olas
- 100 g medus
- 100 g sviesta
- 2 tējkarotes sodas
- 400 g vārīta iebiezināta piena
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru.
- 100 g sviesta samaisa ar medu - izkausē.
- Pievieno sodu, karsē, kamēr izveidojas intensīva karameles krāsa.
- Noņem no uguns, maisa 1 minūti, pievieno olu masu.
- Pievieno miltus, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 6 daļās, katru mīklas daļu izrullē aplī.
- Cep 170°C temperatūrā, 3-4 minūtes.
- Gataviem biskvītiem apgriež maliņas, apsedz ar drānu.
- Gatavo krēmu - iebiezināto pienu samaisa ar 200 g sviesta - sakuļ viendabīgā masā.
- Biskvītu atgriezumus sasmalcina drupačās.
- Klāj krēmu starp biskvītiem, pārkaisa ar drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!