Sastāvdaļas
- 1,5 l sausa sarkanvīna
- 3 apelsīni
- 15 krustnagliņas
- 1 citrons
- 5-6 ēdamkarotes cukura
- 2 4-5 cm garas kanēļa standziņas
- 5 cm liels ingvera gabaliņš
- 50 g rozīņu
Pagatavošana
- 1 apelsīnu atstāj veselu, bet pārējos sagriež 4 daļās.
- Citronu sagriež 4 daļās.
- Ingvera gabaliņu nomizo un pārgriež uz pusēm.
- Veselā apelsīna mizā sadur krustnagliņas, vienmērīgi izkārtojot pa visu virsmu.
- Katlā liek veselo apelsīnu, kas sadurstīts ar krustnagliņām, apelsīnu gabaliņus, citrona gabaliņus, ingveru, rozīnes, kanēļa standziņas.
- Lej sarkanvīnu.
- Katlu liek uz nelielas uguns, pieber cukuru, samaisa.
- Karsē, maisot, līdz 70-80°C temperatūrai.
- Nedrīkst uzvārīt, tikko parādās tvaiki, un pazūd gaišas putas, karstvīnu noņem no uguns.
- Katlam uzliek vāku un atstāj uz 20-30 minūtēm, tad pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!