Karstmaizītes ar burkāniem, sieru un ķiplokiem

Karstmaizītes ar burkāniem, sieru un ķiplokiem Foto: Karstmaizītes ar burkāniem, sieru un ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 2 lieli burkāni 
  • 300 g kausētā siera (iepriekš patur saldētavā 30 minūtes)
  • 1 baltmaizes kukulis
  • 150 g majonēzes
  • 4 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomizotus, svaigus burkānus smalki sarīvē. 
  2. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, pievieno burkāniem.
  3. Kausēto sieru rupji sarīvē, pievieno burkāniem, pārlej ar majonēzi, pieber sāli, maltus melnos piparus.
  4. Kausētā siera maisījumam jābūt pietiekoši asam, piparus nežēlojiet.
  5. Baltmaizes kukuli sagriež šķēlēs, bagātīgi uzklāj siera masu.
  6. Noziestās maizes šķēles liek ar olīveļļu, ieziestā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  7. Kad maizes šķēles ir kļuvušas kraukšķīgas, bet virsma mazliet apbrūnējusi, karstmaizes ir gatavas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes