Karsti sālīts speķis - mājas gardums!

Karsti sālīts speķis - mājas gardums! Foto: Karsti sālīts speķis - mājas gardums!

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 1 kg caurauguša cūkas speķa
  • 3 kaudzītes sīpolu mizu
  • 2 lauru lapas
  • 7 ķiploka daiviņas
  • 200 g sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, sīpolu mizas - liek vārīties.
  2. Sīpolu mizas var likt arī vairāk.
  3. Kad ūdens sāk vārīties, katlā liek noskalotu cūkas speķi - vāra 20-30 minūtes.
  4. Katlu, ar visu speķi noņem no uguns un atstāj uz 8-10 stundām, lai gaļa ievelkas. 
  5. Tad speķi no katla izņem un nožāvē.
  6. Kamēr speķis žūst, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar maltiem melnajiem pipariem. 
  7. Apžuvušu speķi apviļā piparu-ķiploku maisījumā, ietin folijā un liek uz nakti saldētavā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes