Sastāvdaļas
- 1 l ūdens
- 1 kg caurauguša cūkas speķa
- 3 kaudzītes sīpolu mizu
- 2 lauru lapas
- 7 ķiploka daiviņas
- 200 g sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, sīpolu mizas - liek vārīties.
- Sīpolu mizas var likt arī vairāk.
- Kad ūdens sāk vārīties, katlā liek noskalotu cūkas speķi - vāra 20-30 minūtes.
- Katlu, ar visu speķi noņem no uguns un atstāj uz 8-10 stundām, lai gaļa ievelkas.
- Tad speķi no katla izņem un nožāvē.
- Kamēr speķis žūst, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar maltiem melnajiem pipariem.
- Apžuvušu speķi apviļā piparu-ķiploku maisījumā, ietin folijā un liek uz nakti saldētavā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!