Karsti sālīts speķis - mājas gardums!

Karsti sālīts speķis - mājas gardums! Foto: Karsti sālīts speķis - mājas gardums!

Sastāvdaļas

 ● 1 l ūdens
 ● 1 kg caurauguša cūkas speķa
 ● 3 kaudzītes sīpolu mizu
 ● 2 lauru lapas
 ● 7 ķiploka daiviņas
 ● 200 g sāls
 ● 2 ēdamkarotes cukura
 ● malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, sīpolu mizas - liek vārīties.
  2. Sīpolu mizas var likt arī vairāk.
  3. Kad ūdens sāk vārīties, katlā liek noskalotu cūkas speķi - vāra 20-30 minūtes.
  4. Katlu, ar visu speķi noņem no uguns un atstāj uz 8-10 stundām, lai gaļa ievelkas. 
  5. Tad speķi no katla izņem un nožāvē.
  6. Kamēr speķis žūst, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar maltiem melnajiem pipariem. 
  7. Apžuvušu speķi apviļā piparu-ķiploku maisījumā, ietin folijā un liek uz nakti saldētavā.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes