Karstais, sāļais „Napoleons” ar kartupeļu-sēņu krēmu

Karstais, sāļais „Napoleons” ar kartupeļu-sēņu krēmu Foto: Karstais, sāļais „Napoleons”

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kārtainās bezrauga mīklas
  • 4 nelieli kartupeļi
  • 150 ml trekna saldā krējuma
  • 1 liels sīpols
  • 100 g siera
  • 300 g sēņu
  • zaļumi
  • sāls, pipari
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, izvāra.
  2. Sīpolu sagriež pusgredzenos, cep 2-3 minūtes pannā, augu eļļā.
  3. Pievieno sēnes, cep, kamēr iztvaiko viss šķidrums. 
  4. Kartupeļus sastampā biezenī, pievieno verdošu saldo krējumu, izmaisa.
  5. Samaisa kartupeļu un sēņu masu, pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus - kārtīgi sakuļ!
  6. Mīklu plāni izrullē, sagriež 3-4 taisnstūros.
  7. Visus mīklas taisnstūrus liek ietaukotā veidnē, cep 200°C temperatūrā, 12 minūtes.
  8. Veidnē liek vienu biskvītu, uzklāj krēmu, uzkaisa rīvētu sieru.
  9. Šādi rīkojas ar visiem biskvītiem, izņemot augšējo, to tikai pārkaisa ar rīvētu sieru. 
  10. Turpina cept 5 minūtes, iepriekš norādītajā temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes