Sastāvdaļas
- 2 vidēja lieluma kartupeļi
- 1,5 ēdamkarotes sviesta
- 1 sakapāts šalotes sīpols
- 1 saišķītis svaigu spinātu
- 1/4 glāzes skābā krējuma
- 60 g krēmsiera
- 1 glāze vārītu pelēko zirņu
- 1/4 glāzes rīvēta Mocarellas siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, cep 180°C temperatūrā, 45-60 minūtes.
- Tad kartupeļus pārgriež uz pusēm, atdzesē 5-10 minūtes.
- Sīpolus cep eļļā, pievieno sagrieztus spinātus, turpina cept 2-3 minūtes.
- Uzmanīgi izņem kartupeļu mīkstumu, nesaplēšot miziņu.
- Kartupeļu mīkstumu samaisa ar krēmsieru, skābo krējumu, pievieno zirņus, ceptus sīpolus ar spinātiem, sāli, piparus.
- Kartupeļu miziņas aprasina ar eļļu, liek sakarsētā krāsnī uz 5 minūtēm.
- Tad miziņas izņem, piepilda ar pildījumu, pārkaisa ar Mocarellas sieru.
- Tad kartupeļu laiviņas liek atkal sakarsētā krāsnī, cep 10-15 minūtes, kamēr siers izkūst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!