Sastāvdaļas
- 3-4 vidēja lieluma kartupeļi
- 1/2 glāzes vārītu rīsu
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 2 nelieli burkāni
- 1/2 treknas kūpinātas desas
- 500 g kausēto sieriņu
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls
- pipari
- dārzeņu garšviela
- zaļumi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un liek verdošā ūdenī vārīties.
- Desu sagriež gabaliņos, sakapā sīpolu, burkānus, ķiploku un zaļumus.
- Sakarsētā, sausā pannā apcep desu tik ilgi, kamēr izdalās sula.
- Pievieno sīpolu un burkānus, sautē 5-7 minūtes.
- Katlā pie kartupeļiem liek kausētos sieriņus un, maisot vāra, kamēr tie izkūst.
- Kad kartupeļi ir pusgatavi, pievieno rīsus.
- Zupai pievieno apceptās desas maisījumu, samaisa, vāra 3 minūtes, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli, piparus, garšvielu.
- 5 minūtes pirms vārīšanas beigām, pievieno ķiplokus.
- Zupu pārkaisa ar zaļumiem un noņem no uguns, atstāj 10 minūtes nostāvēties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!