Karbonara

Karbonara Foto: Karbonara

Sastāvdaļas

  • 200 g spageti
  • 30 ml olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 200 g šķiņķa
  • 100 ml saldā krējuma (22% tauku)
  • 5 g Vidusjūras garšvielu
  • 1 olas dzeltenums
  • 30 g Parmas siera
  • 5-6 ķirštomātiņi
  • 1 svaiga bazilika zariņš
  • 20 g sāls
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež salmiņos.
  2. Sīki sagriež šķiņķi.
  3. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm.
  4. Spageti vāra 2 litros ūdens, kurā izšķīdināti 20 g sāls.vāra aptuveni 11 minūtes, lai makaroni vēl būtu nedaudz stingri iekšpusē. 
  5. Makaronus notecina caurdurī un uzlej mazliet olīveļļas.
  6. Pannā lej olīveļļu, uzkarsē uz vidējas uguns, apcep šķiņķi un sīpolu - 1,5-2 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.
  7. Pannā pielej saldo krējumu un 1 minūti maisa.
  8. Pannā liek spageti, uz nelielas uguns, maisot, izkarsē, aptuveni 30 sekundes.
  9. Pievieno Vidusjūras garšvielas un samaisa.
  10. Ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.
  11. Pannu noņem no uguns, pievieno olas dzeltenumu, samaisa.
  12. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu sieru, ķirštomātiņiem un baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes