Sastāvdaļas
● 200 g spageti
● 30 ml olīveļļas
● 1 sīpols
● 200 g šķiņķa
● 100 ml saldā krējuma (22% tauku)
● 5 g Vidusjūras garšvielu
● 1 olas dzeltenums
● 30 g Parmas siera
● 5-6 ķirštomātiņi
● 1 svaiga bazilika zariņš
● 20 g sāls
● pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež salmiņos.
- Sīki sagriež šķiņķi.
- Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm.
- Spageti vāra 2 litros ūdens, kurā izšķīdināti 20 g sāls.vāra aptuveni 11 minūtes, lai makaroni vēl būtu nedaudz stingri iekšpusē.
- Makaronus notecina caurdurī un uzlej mazliet olīveļļas.
- Pannā lej olīveļļu, uzkarsē uz vidējas uguns, apcep šķiņķi un sīpolu - 1,5-2 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.
- Pannā pielej saldo krējumu un 1 minūti maisa.
- Pannā liek spageti, uz nelielas uguns, maisot, izkarsē, aptuveni 30 sekundes.
- Pievieno Vidusjūras garšvielas un samaisa.
- Ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.
- Pannu noņem no uguns, pievieno olas dzeltenumu, samaisa.
- Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu sieru, ķirštomātiņiem un baziliku.