Karamskas pīrādziņi

Karamskas pīrādziņi Foto: Karamskas pīrādziņi

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 650 g miltu
 ● 250 g sviesta
 ● 200 ml ūdens
 ● 3 olas
 ● 1/2 tējkarotes sāls
 ● 1/2 ēdamkarotes cukura
 ● 1 ēdamkarote etiķa
Pildījumam:
 ● 600 g jēra vai liellopu gaļas mīkstuma
 ● 2 sīpoli
 ● sāls
 ● malti melnie pipari
 ● 100 g jēra tauku

Pagatavošana

    1. Miltus izsijā bļodā, atdzesētu sviestu sarīvē uz rupjās rīves un samaisa ar miltiem.
    2. Pievieno olas, sāli, cukuru un ūdeni, kas samaisīts ar etiķi - samīca viendabīgu, mīkstu mīklu.
    3. Var etiķi arī nelikt, bet tad mīkla nebūs kraukšķīga.
    4. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
    5. Ja izmantojat liesu gaļu, pievienojiet jēra taukus.
    6. Gaļu sīki sagriež, pievieno sakapātus sīpolus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
    7. Mīklu sadala gabaliņos un izrullē plānus plācenīšus, vienā pusē liek ēdamkaroti pildījuma, veido pīrādziņus.
    8. Pirms cepšanas, pīrādziņus noziež ar sakultu olu.
    9. Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes, pasniedz karstus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes