Karameļu-banānu apgāztais pīrāgs

Karameļu-banānu apgāztais pīrāgs Foto: Karameļu-banānu apgāztais pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 3/4 glāzes brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 3 banāni, sagriezti ripiņās
  • 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
  • 1,5 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes malta kanēļa
  • 2-3 banāni biezenim
  • 2 olas
  • 1/3 glāzes augu eļļas
  • 1/3 glāzes rūgušpiena
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Karameļu glazūrai:
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 160°C temperatūrā.
  2. Taisnstūra veidni ieziež ar sviestu.
  3. Kārtā liek brūno cukuru, virsū drupinātus riekstus, tad atkal sviestu, cep 8 minūtes.
  4. Tad veidni izņem no krāsns, visu veidnē esošo samaisa.
  5. Virsū liek banānu ripiņas.
  6. Samaisa visas sausās sastāvdaļas, pievieno pārējās sastāvdaļas, sakuļ viendabīgā masā.
  7. Mīklu lej virsū banānu ripiņām, cep krāsnī 1 stundu.
  8. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē 20 minūtes, tad izņem no tās(apgriežot otrādi).
  9. Visas glazūras sastāvdaļas liek katlā, maisot uzvāra, turpina vārīt 2 minūtes.
  10. Katlu noņem no uguns, patur 1 minūti, tad pārlej pīrāgam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes