Sastāvdaļas
- 3/4 glāzes brūnā cukura
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 3 banāni, sagriezti ripiņās
- 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
- 1,5 glāzes miltu
- 3/4 glāzes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes malta kanēļa
- 2-3 banāni biezenim
- 2 olas
- 1/3 glāzes augu eļļas
- 1/3 glāzes rūgušpiena
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Karameļu glazūrai:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 160°C temperatūrā.
- Taisnstūra veidni ieziež ar sviestu.
- Kārtā liek brūno cukuru, virsū drupinātus riekstus, tad atkal sviestu, cep 8 minūtes.
- Tad veidni izņem no krāsns, visu veidnē esošo samaisa.
- Virsū liek banānu ripiņas.
- Samaisa visas sausās sastāvdaļas, pievieno pārējās sastāvdaļas, sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklu lej virsū banānu ripiņām, cep krāsnī 1 stundu.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē 20 minūtes, tad izņem no tās(apgriežot otrādi).
- Visas glazūras sastāvdaļas liek katlā, maisot uzvāra, turpina vārīt 2 minūtes.
- Katlu noņem no uguns, patur 1 minūti, tad pārlej pīrāgam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!