Karaliskā zupa

Karaliskā zupa Foto: Karaliskā zupa

Sastāvdaļas

 ● 500 g svaiga laša vai foreles
 ● 500 g kartupeļu
 ● 500 g tomātu
 ● puravs vai 1 sīpols
 ● 200 g burkānu
 ● 500 ml liesa saldā krējuma
 ● augu eļļa
 ● sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Puravu vai sīpolu, burkānus sagriež, kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
  2. Tomātiem novelk miziņu (tomātiem iegriež krustveida iegriezumu un liek uz 2 minūtēm verdošā ūdenī), sagriež gabalos.
  3. Katlā lej augu eļļu, cep sīpolus vai puravu, burkānus, pievieno tomātus - sautē 5 minūtes.
  4. Pielej 2 l ūdens, uzvāra.
  5. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno kartupeļus, vāra 8 minūtes.
  6. Liek katlā lasi vai foreli, pielej saldo krējumu, turpina vārīt 5 minūtes.
  7. Pagaršo, ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes