Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu

Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu Foto: Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu kāpostu
  • 100 g tauku
  • 70 g tomātu biezeņa
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1/2 glāzes skāba krējuma
  • ūdens
  • sāls

Pildījumam:

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 75 g rīsu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Izvēlas vidēja lieluma mīkstu kāpostgalviņu, izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un pavāra, līdz lapas kļūst elastīgas.
  2. Izņem no ūdens un atdala no galviņas atsevišķas lapiņas.
  3. Lapu biezāko daļu pamatnē ar koka karoti viegli izdauza, uzliek gaļas un rīsu pildījumu, pārloka pāri lapu sānu maliņas un satin.
  4. Tīteņus apviļā miltos un sakarsētos taukos apcep brūnus.
  5. Pēc tam pārliek katlā, pielej buljonu vai karstu ūdeni.
  6. Uz pannas taukos apcep tomātu biezeni, pievieno kāpostu tīteņiem un sautē gatavus.
  7. Kad kāpostu tīteņi gatavi, pievieno krējumu.

Kāpostu tīteņus var pildīt ar samaltu liellopu gaļu, rīsus var aizstāt ar izmērcētu, samaltu baltmaizi; var ņemt ar 500 g samaltu liellopu vai cūkas siržu, 100 g speķa, 100 g izmērcētas, samaltas baltmaizes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes