Kāpostu tīteņi Aizkarpatu gaumē

Kāpostu tīteņi Aizkarpatu gaumē Foto: Kāpostu tīteņi Aizkarpatu gaumē

Sastāvdaļas

  • 3 kg kāpostu
  • 1 kg liesas cūkgaļas
  • 150 g cūku tauku
  • 250 g sīpolu
  • 130 g skābā krējuma
  • 40 g tomātu biezeņa
  • malti pipari, sāls

Pagatavošana

  1. Kāpostam kacenu izgriež tā, lai lapas neizjūk.
  2. Kāposta lapas liek katlā, verdošā sālsūdenī, dažas minūtes vāra uz lēnas uguns.
  3. Kad kāposta lapas atdzisušas, tās atdala, nogriež resnāko daļu.
  4. Gaļu sagriež plānās šķēlēs, izdauza, uzber sāli, piparus.
  5. Uz kāposta lapas liek gaļas šķēli, taukos ceptus sīpolus, satin ruleti.
  6. Katlā liek mazāku katla vāku, ieklāj tajā kāposta lapas, virsū liek tīteņus, virsū uzklāj kāposta lapas, uzlej verdošu sālsūdeni.
  7. Pievieno atlikušos taukus, vāra uz lēnas uguns 1,5 stundas.
  8. Tad tīteņiem pievieno skābo krējumu, kas samaisīts ar tomātu biezeni, cep sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes