Sastāvdaļas
- 3 kg kāpostu
- 1 kg liesas cūkgaļas
- 150 g cūku tauku
- 250 g sīpolu
- 130 g skābā krējuma
- 40 g tomātu biezeņa
- malti pipari, sāls
Pagatavošana
- Kāpostam kacenu izgriež tā, lai lapas neizjūk.
- Kāposta lapas liek katlā, verdošā sālsūdenī, dažas minūtes vāra uz lēnas uguns.
- Kad kāposta lapas atdzisušas, tās atdala, nogriež resnāko daļu.
- Gaļu sagriež plānās šķēlēs, izdauza, uzber sāli, piparus.
- Uz kāposta lapas liek gaļas šķēli, taukos ceptus sīpolus, satin ruleti.
- Katlā liek mazāku katla vāku, ieklāj tajā kāposta lapas, virsū liek tīteņus, virsū uzklāj kāposta lapas, uzlej verdošu sālsūdeni.
- Pievieno atlikušos taukus, vāra uz lēnas uguns 1,5 stundas.
- Tad tīteņiem pievieno skābo krējumu, kas samaisīts ar tomātu biezeni, cep sakarsētā krāsnī 30-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!