Sastāvdaļas
- 2 kg kāpostu
- 700 g sīpolu
- 700 g burkānu
- 1,2 tomātu
- 100 g cukura
- 50 ml etiķa
- 100 ml eļļās
- 5 lauru lapas
- 10 melnie piparu graudiņu
- 10 smaržīgo piparu graudiņu
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Tomātus noplaucējiet, nomizojiet, samaliet gaļas mašīnā un lieciet vārīties.
- Kad tomāti uzvārījušies, samaziniet uguni, ik pa laikam apmaisot vāriet 25 - 30 minūtes.
- Sasmalciniet sīpolus, burkānus sarīvējiet uz rupjas rīves.
- Uzkarsējiet lielā pannā eļļu.. beriet tajā sīpolus, kad tie kļuvuši zeltaini, pievienojiet burkānu un cepiet apmaisot 5 minūtes.
- Kāpostus sagrieziet salmiņos, lieciet katlā, pielejiet glāzi ūdens un sautējiet, līdz sakritušies tik daudz, ka gandrīz pārklāti ar ūdeni.
- Pielieciet kāpostiem atlikušos dārzeņus, pieberiet cukuru, sāli un karsējiet. 5 - 7 minūtes.
- Beigās pielejiet etiķi, samaisiet un pēc 5 minūtēm noņemiet no uguns.
- Katrā burkā ielieciet pusi no lauru lapas, piparus, pievienojiet karsto sautējumu un hermētiski aizvākojiet.
- Atdzesējiet, apgāztas burkas otrādi un silti apsegtas. Uzglabāt tumšā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!