Kāpostu sautējums ziemas krājumiem

Kāpostu sautējums ziemas krājumiem Foto: Kāpostu sautējums ziemas krājumiem

Sastāvdaļas

  • 2 kg kāpostu
  • 700 g sīpolu
  • 700 g burkānu
  • 1,2 tomātu
  • 100 g cukura
  • 50 ml etiķa
  • 100 ml eļļās
  • 5 lauru lapas
  • 10 melnie piparu graudiņu
  • 10 smaržīgo piparu graudiņu
  • 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus noplaucējiet, nomizojiet, samaliet gaļas mašīnā un lieciet vārīties.
  2. Kad tomāti uzvārījušies, samaziniet uguni, ik pa laikam apmaisot vāriet 25 - 30 minūtes.
  3. Sasmalciniet sīpolus, burkānus sarīvējiet uz rupjas rīves.
  4. Uzkarsējiet lielā pannā eļļu.. beriet tajā sīpolus, kad tie kļuvuši zeltaini, pievienojiet burkānu un cepiet apmaisot 5 minūtes.
  5. Kāpostus sagrieziet salmiņos, lieciet katlā, pielejiet glāzi ūdens un sautējiet, līdz sakritušies tik daudz, ka gandrīz pārklāti ar ūdeni.
  6. Pielieciet kāpostiem atlikušos dārzeņus, pieberiet cukuru, sāli un karsējiet. 5 - 7 minūtes.
  7. Beigās pielejiet etiķi, samaisiet un pēc 5 minūtēm noņemiet no uguns.
  8. Katrā burkā ielieciet pusi no lauru lapas, piparus, pievienojiet karsto sautējumu un hermētiski aizvākojiet.
  9. Atdzesējiet, apgāztas burkas otrādi un silti apsegtas. Uzglabāt tumšā vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes