Sastāvdaļas
- 1 kg kāpostu
- 1 kg svaigu gurķu
- 6 ķiploku daiviņas
Marinādei:
- 2 l ūdens
- 10 piparu graudiņi
- 1 ēdamkarote maltas paprikas
- 30 g diļļu
- 2 ēdamkarotes sāls
- 5 ēdamkarotes cukura
- 1/3 glāzes saulespuķu eļļas
- 1/2 glāzes ābolu etiķa
Pagatavošana
- Kāpostus sakapā, plāni sagriež gurķus, sakapā ķiplokus.
- Liek traukā šādi - kāposti, gurķi - ķiploki, kāposti, gurķi - ķiploki, kāposti.
- Gatavo marinādi - aukstā ūdenī ber sāli, cukuru, piparus, papriku, dilles.
- Uzvāra, pielej etiķi, eļļu, vāra 2-3 minūtes.
- Karstu marinādi pārlej dārzeņiem, traukam uzliek vāku un atstāj uz 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!