Sastāvdaļas
- 300-400 g kāpostu
- 1 sīpols
- zaļumi (pēc vēlēšanās)
- 200 g kefīra vai rūgušpiena
- 1 ola
- sāls
- 3-5 ēdamkarotes miltu
- 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kāpostus noskalo, sagriež mazos gabaliņos.
- Saliek bļodā, uzber sāli un mazliet saspiež ar rokām, lai tie kļūtu mīkstāki.
- Sarīvē sīpolu uz rupjās rīves un uzber kāpostiem.
- Pievieno olu, kefīru vai rūgušpienu, cepamo pulveri un tik daudz miltu, lai sanāktu mīkla, kā parastiem plāceņiem.
- Pievieno sāli (pēc garšas), ja vēlas, pievieno zaļumus.
- Uzkarsē eļļu pannā un ar ēdamkaroti veido plāceņus.
- Cep uz vidējas uguns, no abām pusēm, kamēr plāceņi iegūst nedaudz sārtu krāsu.
- Gatavus plāceņus liek uz papīra dvieļa nosusināt lieko eļļu.
- Var pasniegt gan karstus, gan aukstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!