Kāpostu pīrāgs ar paipalu olām

Kāpostu pīrāgs ar paipalu olām Foto: Kāpostu pīrāgs ar paipalu olām

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 100 g parasto kviešu miltu
  • 100 g pilngraudu kviešu miltu
  • 120 g auksta sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 1-2 ēdamkarotes auksta ūdens
Pildījumam:
  • vidēji liela jauna kāpostgalva
  • 1 sīpols
  • saišķītis diļļu
  • 2 selerijas kāti
  • 70 g rīvēta siera
  • 3 olas
  • 100 ml skābā krējuma vai trekna saldā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 10 paipalu olu

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - abu veidu miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri un sāli.
  2. Izsijāto miltu maisījumu, kopā ar gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu liek virtuves kombainā, sasmalcina drupačās.
  3. Pievieno olu, visu sakuļ.
  4. Pielej ūdeni, samīca mīklu.
  5. Mīklu izrullē, liek ietaukotā veidnē, sadursta ar dakšiņu.
  6. Cep 180°C temperatūrā, 12 minūtes, gatavu biskvītu noliek malā.
  7. Gatavo pildījumu - visus dārzeņus sīki sagriež. 
  8. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, liek sīpolus, selerijas kātus - cep uz vidējas uguns, dažas minūtes, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  9. Pievieno kāpostus, pielej mazliet ūdens, uzliek pannai vāku, sautē, kamēr kāposti kļūst mīkstāki.
  10. Ja kāposti ir jaunie, tas aizņems 10 minūtes.
  11. Liek visu bļodā, iepriekš nolejot visu šķidrumu, pievieno 1 ēdamkaroti miltu. 
  12. Pievieno sakapātas dilles, rīvētu sieru - samaisa.
  13. Atsevišķi mazliet sakuļ vistu olas, pievieno skābo krējumu vai saldo krējumu, garšvielas.
  14. Olu maisījumu pielej dārzeņiem, kārtīgi samaisa.
  15. Pildījumu liek virsū biskvītam, izlīdzina. 
  16. Paipalu olas cieti izvāra, gareniski pārgriež uz pusēm,izkārto uz pīrāga.
  17. Turpina cept krāsnī 30 minūtes, kamēr virsma kļūst zeltaina.
  18. Ja vēlas, pasniedz ar skābo krējumu. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes