Sastāvdaļas
Mīklai:
● 100 g parasto kviešu miltu
● 100 g pilngraudu kviešu miltu
● 120 g auksta sviesta
● šķipsniņa sāls
● 1 tējkarote cepamā pulvera
● 1 ola
● 1-2 ēdamkarotes auksta ūdens
Pildījumam:
● vidēji liela jauna kāpostgalva
● 1 sīpols
● saišķītis diļļu
● 2 selerijas kāti
● 70 g rīvēta siera
● 3 olas
● 100 ml skābā krējuma vai trekna saldā krējuma
● sāls, pipari pēc garšas
● 1 ēdamkarote miltu
● 10 paipalu olu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - abu veidu miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri un sāli.
- Izsijāto miltu maisījumu, kopā ar gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu liek virtuves kombainā, sasmalcina drupačās.
- Pievieno olu, visu sakuļ.
- Pielej ūdeni, samīca mīklu.
- Mīklu izrullē, liek ietaukotā veidnē, sadursta ar dakšiņu.
- Cep 180°C temperatūrā, 12 minūtes, gatavu biskvītu noliek malā.
- Gatavo pildījumu - visus dārzeņus sīki sagriež.
- Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, liek sīpolus, selerijas kātus - cep uz vidējas uguns, dažas minūtes, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno kāpostus, pielej mazliet ūdens, uzliek pannai vāku, sautē, kamēr kāposti kļūst mīkstāki.
- Ja kāposti ir jaunie, tas aizņems 10 minūtes.
- Liek visu bļodā, iepriekš nolejot visu šķidrumu, pievieno 1 ēdamkaroti miltu.
- Pievieno sakapātas dilles, rīvētu sieru - samaisa.
- Atsevišķi mazliet sakuļ vistu olas, pievieno skābo krējumu vai saldo krējumu, garšvielas.
- Olu maisījumu pielej dārzeņiem, kārtīgi samaisa.
- Pildījumu liek virsū biskvītam, izlīdzina.
- Paipalu olas cieti izvāra, gareniski pārgriež uz pusēm,izkārto uz pīrāga.
- Turpina cept krāsnī 30 minūtes, kamēr virsma kļūst zeltaina.
- Ja vēlas, pasniedz ar skābo krējumu.