Sastāvdaļas
- 600 g svaigu kāpostu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- milti pēc vajadzības
- sarīvēts muskatrieksts
- rīvmaize
- eļļa
Pagatavošana
- Kāpostgalviņu (bez kacena) liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstu.
- Pēc tam ūdeni nospiež, kāpostus smalki sakapā, pievieno sviestu un sautē 15 - 20 minūtes.
- Atdzesētai masai pievieno olas, muskatriekstu un tik daudz miltu, lai kāpostu masa turētos kopā.
- Izveido mazas, apaļas bumbiņas, apviļā saputotā olas baltumā un rīvmaizē.
- Liek verdošā eļļā un vāra līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!