Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- sāls
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1 ola
- 1/2 glāzes piena
- 85 g izkausēta sviesta
Pārkaisīšanai:
- 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 120 g izkausēta sviesta
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai, kēksu veidnes ietauko.
- Samaisa olu, pienu, 85 g izkausēta sviesta.
- Samaisa sausās mīklas sastāvdaļas un pievieno olas maisījumam, visu kārtīgi samaisa.
- Mīklu lej veidnēs.
- Cep 20 minūtes, kamēr kēksi kļūst zeltaini, atdzesē.
- Mazā bļodiņā samaisa kanēli un cukuru.
- Katru kēksiņu pamērcē izkausētā sviestā.
- Tad apviļā kanēļa-cukura maisījumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!