Sastāvdaļas
- 312 g mandeļu miltu
- 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote kanēļa
- 60 ml kokosriekstu eļļas
- 3 lielas olas (sakultas)
- 244 g ābolu mērces
- 227 g grieķu jogurta
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 80 g rozīņu
- 60 g sasmalcinātu riekstu (valrieksti, pekanrieksti)
Kokosriekstu krēmam:
- 700 g kokosriekstu piena (bez piedevām)
- vaniļas ekstrakts pēc garšas
Garnējumam:
- Žāvētas un svaigas dzērvenes
- rieksti
- granātābola sēklas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūka formu ar noņemamām malām.
- Dziļā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot riekstus un rozīnes.
- Atsevišķā bļodā to pašu izdara ar slapjajām sastāvdaļām.
- Tad rūpīgi sajauc gan sausās, gan slapjās sastāvdaļas kopā un pievieno riekstus un rozīnes.
- Ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 40 minūtes.
- Kad kūka gatava, novieto to atdzesēties.
- Kokosriekstu krēmam: Atver kokosriekstu piena skārdenes bez liekas sakratīšanas un ieliek bļodā krēmveidīgo tā daļu.
- Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ to, aptuveni 5 minūtes un pakāpeniski pievieno vaniļa ekstraktu un cukuru, ja nepieciešams.
- Pārklāj atdzesēto kūku ar kokosriekstu krēmu un dekorē ar ogām un riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!