Sastāvdaļas
- 1 l piena
- 1 glāze augu eļļas
- 1 glāze cukura
- 2 paciņas sausā rauga
- 8 tases miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote sodas
- 1 ēdamkarote sāls
- daudz sviesta
- 2 glāzes cukura
- malts kanēlis
Glazūrai:
- 1 paciņa pūdercukura
- 1/2 tases piena
- 1/4 izkausēta sviesta
- 1/4 tases kafijas dzēriena
- 1/8 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Katlā uzsilda pienu, augu eļļu, cukuru, uz vidējas uguns.
- Atdzesē, lai maisījums ir silts, pārkaisa ar raugu un atstāj uz 2 minūtēm.
- Pievieno miltus(1 glāzi atstāj) , samaisa, pārklāj ar drānu, liek siltā vietā uz 1 stundu.
- Noņem drānu un pievieno cepamo pulveri, sodu, sāli, 1 glāzi miltu, kārtīgi samaisa.
- Mīklu izrullē lielā taisnstūrī.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Mīklas taisnstūri pārlej ar siltu izkausētu sviestu, pārkaisa ar glāzi cukura un bagātīgi pārkaisa ar maltu kanēli.
- Mīklu sarullē, galus nostiprina un sagriež platos aplīšos.
- Aplīšus liek ietaukotā veidnē, pārklāj ar drānu un atstāj uz 20-30 minūtēm.
- Tad bulciņas liek liek krāsnī uz 15-18 minūtēm, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
- Gatavo glazūru - lielā bļodā sakuļ pūdercukuru, pienu, sviestu, kafiju un sāli.
- Nogaršo glazūru un pievieno trūkstošo pēc garšas, konsistencei jābūt blīvai, biezai, bet vienlaicīgi - plūstošai.
- Bulciņas izņem no krāsns un uzreiz pārlej ar glazūru, atstāj mazliet ievilkties un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!