Kanēļa bulciņas ar glazūru

Kanēļa bulciņas ar glazūru Foto: Kanēļa bulciņas ar glazūru

Sastāvdaļas

  • 1 l piena 
  • 1 glāze augu eļļas 
  • 1 glāze cukura 
  • 2 paciņas sausā rauga
  • 8 tases miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera 
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote sāls 
  • daudz sviesta 
  • 2 glāzes cukura 
  • malts kanēlis
Glazūrai:
  • 1 paciņa pūdercukura
  • 1/2 tases piena 
  • 1/4 izkausēta sviesta
  • 1/4 tases kafijas dzēriena 
  • 1/8 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Katlā uzsilda pienu, augu eļļu, cukuru, uz vidējas uguns.
  2. Atdzesē, lai maisījums ir silts, pārkaisa ar raugu un atstāj uz 2 minūtēm.
  3. Pievieno miltus(1 glāzi atstāj) , samaisa, pārklāj ar drānu, liek siltā vietā uz 1 stundu.
  4. Noņem drānu un pievieno cepamo pulveri, sodu, sāli, 1 glāzi miltu, kārtīgi samaisa.
  5. Mīklu izrullē lielā taisnstūrī. 
  6. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  7. Mīklas taisnstūri pārlej ar siltu izkausētu sviestu, pārkaisa ar glāzi cukura un bagātīgi pārkaisa ar maltu kanēli. 
  8. Mīklu sarullē, galus nostiprina un sagriež platos aplīšos.
  9. Aplīšus liek ietaukotā veidnē, pārklāj ar drānu un atstāj uz 20-30 minūtēm.
  10. Tad bulciņas liek liek krāsnī uz 15-18 minūtēm, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa. 
  11. Gatavo glazūru - lielā bļodā sakuļ pūdercukuru, pienu, sviestu, kafiju un sāli.
  12. Nogaršo glazūru un pievieno trūkstošo pēc garšas, konsistencei jābūt blīvai, biezai, bet vienlaicīgi - plūstošai. 
  13. Bulciņas izņem no krāsns un uzreiz pārlej ar glazūru, atstāj mazliet ievilkties un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes