Sastāvdaļas
- 300 g saldētas kalmāru filejas
- 3 vārīti kartupeļi
- 2 vārīti burkāni
- 2 konservēti gurķi
- 100-200 g konservētu zaļo zirnīšu
- sāls
- cukurs
- pipari
- 1 majonēzes pēc garšas
Pagatavošana
- Kalmāru fileju aplej ar karstu ūdeni, patur tajā 3 minūtes, noņem ādu.
- Fileju vāra sāļā ūdenī 4 minūtes.
- Atdzesē fileju, kartupeļus, burkānus un nomizotus gurķus sagriež strēmelēs.
- Majonēzei pieliek sāli, cukuru, piparus, pārlej salātiem, izcilā.
- Rotā ar salātu lapām, gurķi, kalmāra gabaliņiem.
- Kalmāru nedrīkst pārvārīt, jo tad tas kļūs negaršīgs, ciets.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!