Kakao kūciņas

Kakao kūciņas Foto: Kakao kūciņas

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 145 g miltu
  • 20 g kakao pulvera
  • 60 g sviesta
  • 120 ml piena
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 150 g cukura
  • 3 olas (istabas temperatūrā)
  • šķipsniņa sāls
  • rieksti

Krēmam:

  • 100 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 50 g cukura
  • 40 g trekna saldā krējuma
  • 40 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes konjaka
  • 75 g mandeļu
  • 1 tējkarote vaniļas esences

Glazūrai:

  • 60 g tumšās šokolādes
  • 20 g medus
  • 30 g sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - olas kuļ 1 minūti ar mikseri, maksimālajā ātrumā.
  2. Pakāpeniski pievieno cukuru, kuļ 10 minūtes, kamēr masa kļūst balta un gaisīga.
  3. Miltus divreiz izsijā, samaisa ar cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli.
  4. Pakāpeniski miltu maisījumu pievieno sakultajām olām, maisot ar lāpstiņu no apakšas uz augšu.
  5. Pienu ar sviestu uzkarsē, kamēr sviests izkūst.
  6. Pakāpeniski pielej mīklai, samaisa, mīklai jābūt vidēji biezai.
  7. Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 25-30 minūtes, 175°C temperatūrā sakarsētā krāsnī.
  8. Gatavu biskvītu atdzesē un virtuves kombainā sasmalcina, kopā ar riekstiem.
  9. Biskvīta-riekstu drupačas ber dziļā bļodā.
  10. Gatavo krēmu - katlā ieber cukuru, pievieno saldo krējumu un karsē, kamēr cukurs izkūst.
  11. Pievieno salauztu šokolādi un maisa, kamēr šokolāde izkūst.
  12. Maisījumu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  13. Kuļ sviestu, kamēr tas kļūst gaišs.
  14. Pakāpeniski pievieno šokolādes maisījumu, kārtīgi sakuļ.
  15. Pievieno konjaku un vaniļas esenci, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
  16. Krēmu samaisa ar biskvīta-riekstu drupačām, viendabīgā, biezā masā.
  17. No masas izveido aptuveni 15 kūciņas un liek saldētavā.
  18. Gatavo glazūru - izkausē šokolādi ar sviestu un medu.
  19. Glazūrā mērcē kūciņas un liek uz cepamā papīra.
  20. Kūciņas liek ledusskapī, kamēr glazūra sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes