Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 145 g miltu
- 20 g kakao pulvera
- 60 g sviesta
- 120 ml piena
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 150 g cukura
- 3 olas (istabas temperatūrā)
- šķipsniņa sāls
- rieksti
Krēmam:
- 100 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 50 g cukura
- 40 g trekna saldā krējuma
- 40 g tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes konjaka
- 75 g mandeļu
- 1 tējkarote vaniļas esences
Glazūrai:
- 60 g tumšās šokolādes
- 20 g medus
- 30 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - olas kuļ 1 minūti ar mikseri, maksimālajā ātrumā.
- Pakāpeniski pievieno cukuru, kuļ 10 minūtes, kamēr masa kļūst balta un gaisīga.
- Miltus divreiz izsijā, samaisa ar cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli.
- Pakāpeniski miltu maisījumu pievieno sakultajām olām, maisot ar lāpstiņu no apakšas uz augšu.
- Pienu ar sviestu uzkarsē, kamēr sviests izkūst.
- Pakāpeniski pielej mīklai, samaisa, mīklai jābūt vidēji biezai.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 25-30 minūtes, 175°C temperatūrā sakarsētā krāsnī.
- Gatavu biskvītu atdzesē un virtuves kombainā sasmalcina, kopā ar riekstiem.
- Biskvīta-riekstu drupačas ber dziļā bļodā.
- Gatavo krēmu - katlā ieber cukuru, pievieno saldo krējumu un karsē, kamēr cukurs izkūst.
- Pievieno salauztu šokolādi un maisa, kamēr šokolāde izkūst.
- Maisījumu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Kuļ sviestu, kamēr tas kļūst gaišs.
- Pakāpeniski pievieno šokolādes maisījumu, kārtīgi sakuļ.
- Pievieno konjaku un vaniļas esenci, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
- Krēmu samaisa ar biskvīta-riekstu drupačām, viendabīgā, biezā masā.
- No masas izveido aptuveni 15 kūciņas un liek saldētavā.
- Gatavo glazūru - izkausē šokolādi ar sviestu un medu.
- Glazūrā mērcē kūciņas un liek uz cepamā papīra.
- Kūciņas liek ledusskapī, kamēr glazūra sacietē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!