Sastāvdaļas
- 4 glāzes trekna saldā krējuma (35% tauku)
- 1/2 glāzes iebiezinātā piena ar cukuru
- 1 vaniļas pāksts
- 3/4 glāzes cukura
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes maltas kafijas
- 1 ēdamkarotes kakao pulvera
- 4 tējk. želatīna
Pēdējai kārtai:
- 1/2 tase vārītas stipras kafijas
- 1 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes želatīna
Pagatavošana
- Trauciņus Panna - cottai patur saldētavā.
- Katliņā, uz vidējas uguns, uzvāra saldo krējumu, iebiezināto pienu, vaniļas sēklas, cukuru un šķipsniņu sāls.
- Nogriež uguni, un maisa 10 minūtes.
- Maisījumu lej divos atsevišķos traukos.
- Vienā traukā, maisījumam pievieno malto kafiju un kakao pulveri, maisījumu lej katlā, maisot, uzvāra.
- Divos atsevišķos traukos liek 2 ēdamkarotes želatīna, uzlej karstu ūdeni un maisa, kamēr želatīns izšķīst.
- Vienu trauku ar želatīnu pievieno vaniļas krēmam, otru trauku ar želatīnu kafijas krēmam.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- 1/3 vaniļas krēma, ar karotes palīdzību, lej Panna - cottas trauciņos, liek saldētavā uz piecām minūtēm.
- Izņem trauciņus, un virsū vaniļas krēmam, lej pa karotei, kafijas krēmu, liek saldētavā uz piecām minūtēm.
- Tādā veidā, pamīšus, izlej abus krēmus.
- Gatavo pēdējo kārtu - sajauc vārīto kafiju ar cukuru.
- Želatīnu izšķīdina karstā ūdeni, pievieno kafijai.
- Kafiju ar želatīnu atdzesē līdz istabas temperatūrai, un lej trauciņos, kā virsējo slāni.
- Trauciņus liek saldētavā uz piecām minūtēm, tad liek ledusskapī uz vienu stundu.
- Panna - cottu tur ledusskapī, līdz pasniegšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!