Kafijas un vaniļas Panna - cotta

Kafijas un vaniļas Panna - cotta Foto: Kafijas un vaniļas Panna - cotta

Sastāvdaļas

  • 4 glāzes trekna saldā krējuma (35% tauku)
  • 1/2 glāzes iebiezinātā piena ar cukuru
  • 1 vaniļas pāksts
  • 3/4 glāzes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes maltas kafijas
  • 1 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4 tējk. želatīna

Pēdējai kārtai:

  • 1/2 tase vārītas stipras kafijas
  • 1 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Trauciņus Panna - cottai patur saldētavā.
  2. Katliņā, uz vidējas uguns, uzvāra saldo krējumu, iebiezināto pienu, vaniļas sēklas, cukuru un šķipsniņu sāls.
  3. Nogriež uguni, un maisa 10 minūtes.
  4. Maisījumu lej divos atsevišķos traukos.
  5. Vienā traukā, maisījumam pievieno malto kafiju un kakao pulveri, maisījumu lej katlā, maisot, uzvāra.
  6. Divos atsevišķos traukos liek 2 ēdamkarotes želatīna, uzlej karstu ūdeni un maisa, kamēr želatīns izšķīst.
  7. Vienu trauku ar želatīnu pievieno vaniļas krēmam, otru trauku ar želatīnu kafijas krēmam.
  8. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  9. 1/3 vaniļas krēma, ar karotes palīdzību, lej Panna - cottas trauciņos, liek saldētavā uz piecām minūtēm.
  10. Izņem trauciņus, un virsū vaniļas krēmam, lej pa karotei, kafijas krēmu, liek saldētavā uz piecām minūtēm.
  11. Tādā veidā, pamīšus, izlej abus krēmus.
  12. Gatavo pēdējo kārtu - sajauc vārīto kafiju ar cukuru.
  13. Želatīnu izšķīdina karstā ūdeni, pievieno kafijai.
  14. Kafiju ar želatīnu atdzesē līdz istabas temperatūrai, un lej trauciņos, kā virsējo slāni.
  15. Trauciņus liek saldētavā uz piecām minūtēm, tad liek ledusskapī uz vienu stundu.
  16. Panna - cottu tur ledusskapī, līdz pasniegšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes