Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi Foto: Restorāna “Piramīda” publicitātes foto
Februārī, kad daudzviet pasaulē tiek svinēts mīlestības mēnesis, restorāna “Piramīda” šefpavārs sagatavojis īpašu recepti, ko baudīt kopā ar mīļoto, ģimeni vai draugiem. Ja tomēr Valentīndienu vēlies pavadīt ārpus mājas, pievienojies  vakariņām restorānā, kur šefpavārs Artūrs Brucis cienās ar svilinātu kazas sieru, ķirbju krēmzupu, piena sivēna karbonādi ar kaulu un citronu tarti. Dzirkstošākam vakaram piedāvājumā iekļauta arī pudele dzirkstošā vīna Santa Margherita Prosecco Spumante.

Sastāvdaļas:
 
Panakotai:                                               
  ● saldais krējums 200 ml           
  ● piens 150 ml                            
  ● cukurs 50 gr                           
  ● želatīns 8 gr
  ● stipra kafija 50 ml
 
Karameļu putām:                  
  ● saldais krējums 100 ml         
  ● cukurus 25 gr
  ● karameļu sīrups 30 ml
 
Rīvētai šokolādei:
  ● tumšā šokolāde 50 gr
 
Pagatavošana:
 
Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām. 
 
Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
 
Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
 
Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes