Sastāvdaļas
- 2 glāzes piena
- 50 g rauga
- 3 olas
- 5 kardamona graudiņi
- 70 g mandeles
- 200 g sviesta vai margarīna
- 1 citrons
- 200 g cukura
- 1 kg miltu
- 50 g sukādes
- 1/2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Siltā pienā izkausē raugu, iejauc miltus un uzraudzē.
- Pievieno sasmalcinātas mandeles, ar cukuru saputotas olas, pierīvē citrona miziņu un pielej citrona sulu, pieber sarīvētu kardamonu, sukādes, 1/2 sāls un pievieno miltus.
- Visu samīca. Mīcīšanas laikā pakāpeniski pievieno sviestu vai margarīnu.
- Kad mīkla vairs neķeras pie rokām, noliek vēlreiz uzrūgt.
- No uzrūgušas mīklas veido mazas maizītes, liek uz ietaukotas plāts un cep gatavas.
- Var cept arī kukulīšos vai formās.
- Gatavas pārziež ar sviestu un pārkaisa ar cukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!